Mijn achtergrond
Mijn naam is Judith van den Boogaard, geboren in 1975 en ook ik ben een kind van gescheiden ouders. Ik weet nog precies hoe de ruzies waren, als klein meisje stil zitten boven aan de trap. Huilend, snikkend, hopend dat het afgelopen zou zijn.
Na jarenlange ruzies en een paar keer op proef uit elkaar te zijn gegaan, uiteindelijk definitief uit elkaar vlak na mijn 14e verjaardag. Op deze verjaardag stonden de families van beide kanten tegenover elkaar in de woonkamer. Ik kan de spanning nog voelen. De bedoeling was dat mijn broer en ik bij mijn moeder zouden blijven wonen in het huis waar we al woonden en dat mijn vader ergens anders zou gaan wonen en dat wij daar naar toe zouden kunnen gaan als we dat wilden. Zover is het helaas nooit gekomen. Mijn moeder had al een relatie en mijn vader ook.

Twee maanden nadat mijn vader uit huis was gegaan werd de vraag aan mij gesteld of ik het niet leuker vond om bij mijn vader te gaan wonen. Een week later was het zover en heb ik mijn moeder nog een paar keer gezien maar nooit meer gesproken. Mijn broer is bij haar blijven wonen. Een gevolg was dat wij samen op de middelbare school zaten en elkaar iedere dag tegenkwamen maar hij niet meer met mij kon of wilde praten.
Mijn motivatie
Sinds de studie van mijn broer heb ik langzaamaan weer goed contact met hem gekregen. Met mijn moeder heeft dit heel lang geduurd maar na 30 jaar is dit ook weer goed gekomen. Helaas heeft niemand ooit aan mij gevraagd wat ik van de situatie vond, ook al was ik al ouder dan 12 jaar. Er was niemand die vroeg wat ik er van vond of wat ik wilde. Ook is er niemand die mij gewezen heeft op de rechten die je als kind hebt.
Wellicht was het ook mogelijk geweest om bij mijn moeder een bezoekregeling af te dwingen omdat ik dat wilde maar misschien heeft mijn vader dat wel bewust tegengehouden. Ook heb ik gemerkt dat niet alleen de ouders scheiden maar hele families. Je ziet als kind een deel van je familie niet meer of heel weinig. Ook maakte ik mee dat er best veel familieleden en vrienden van ouders zijn die zeggen dat ze je wel zullen helpen als het nodig is en dat ze er voor je zijn. Meestal blijken dat toch loze woorden te zijn en vragen ze eigenlijk nooit hoe het echt met je gaat om maar niet in de strijd betrokken te worden. Zo sta je er als kind toch echt alleen voor!
Na een aantal jaren van vallen en opstaan en doorknokken voor mijn eigen geluk ben ik inmiddels al jaren gelukkig getrouwd en hebben wij drie kinderen mogen krijgen. Toch bleef er altijd nog een klein stemmetje in mijn achterhoofd tegen mij praten dat ik iets voor kinderen en ouders in dit soort situaties zou moeten doen en een aantal jaren geleden kwam deze opleiding op mijn pad.
Mfn-register
Mijn basisopleiding en de specialisatie voor familiemediation heb ik gevolgd aan de School voor Mediation. Vervolgens heb ik mijn theorie-examens gehaald en het praktijk assessment met goed gevolg volbracht. Met het voldoen aan deze voorwaarden heb ik mij kunnen inschrijven als Mediator in het MfN-register. Deze beroepsvereniging verplicht het voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit betekent dat ik werk volgens de gedragsregels en de algemene voorwaarden van het MfN. Er bestaat de mogelijkheid tot een klachtenprocedure. Tevens voldoen de door mij afgesloten overeenkomsten (mediation en vaststellingsovereenkomst) aan de voorwaarden van het MfN.