Tarieven

Kostenoverzicht

Mijn uurtarief is € 135 per uur vrijgesteld van BTW.

Normaal gesproken wordt de factuur door beide partijen gelijkelijk betaald en krijgt ieder dus een factuur voor € 67,50 per uur. Uiteraard is het mogelijk om in overleg een andere verdeling overeen te komen. Mocht het wenselijk zijn, dan is het mogelijk om een budget c.q. vaste prijs af te spreken. Neem vrijblijvend contact met mij op om uw situatie te bespreken. Het intakegesprek (maximaal 1 uur tot aan het tekenen van de mediationovereenkomst) wordt niet in rekening gebracht. Daarna gaat de mediation echt van start.

Over het algemeen neemt een echtscheidingsmediation ongeveer 3 tot 5 gesprekken van 2 uur in beslag. Daarnaast wordt er nog de tijd in rekening gebracht die besteed wordt aan het maken van berekeningen (bijv. kinder- en partneralimentatie) en het schrijven van het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant.

Ik beschik over een gedegen, gecertificeerde opleiding met een specialisatie op het gebied van familiemediation. Deze specialisatie is ook als extra aantekening zichtbaar bij het MfN-register. Dit is de beroepsvereniging waar ik bij aangesloten ben. Indien nodig kunnen jullie zelf specialisten op juridisch en/of fiscaal gebied inschakelen. Eventueel kan dit ook via mij.

Overige kosten

Als partners getrouwd zijn of partnerschapsvoorwaarden hebben, is het in ieder geval nodig om een advocaat het (echt)scheidingsconvenant met het ouderschapsplan in te laten dienen bij de rechtbank. Deze kosten worden rechtstreeks door de advocaat in rekening gebracht tezamen met de griffiekosten voor partners samen van € 304 (tarief 2020). Dit kan via een advocaat waar ik veel mee samenwerk maar dit mag ook een door jullie zelf gekozen advocaat zijn. Partners kunnen zelf een uittreksel uit het geboorteregister van de geboorte van de kinderen en een uittreksel uit het huwelijksregister (kosten afhankelijk van de gemeente) opvragen, dit kan ook de advocaat doen.